foto cmc

Alpha-cursus

Berichten van alpha-cursus

René Strengholt , 15 - 01 - 2019

Alpha-cursus: kennismaken met het christelijk geloof

Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kan je bidden? Geneest God vandaag nog? Dit is een greep uit de thema’s van de bekende Alpha-cursus die in de komende weken van start gaat in Delft. Verschillende kerken bieden deze kennismakingscursus met het christelijk geloof aan. In een ongedwongen sfeer worden kernthema’s van het geloof behandeld. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond.

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar.  De bijeenkomst start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een  inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt ruimte om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. De cursus is gratis. Soms wordt er voor de maaltijden een bijdrage gevraagd. Een overzicht van de cursussen is te vinden op www.alphacursus.nl.

Er zijn introductieavonden (incl. maaltijd) op de volgende dagen: op donderdag 25 januari om 19.00 uur in de Zuiderkerk, Achterom 46 (Evangeliegemeente Morgenstond, info: 06-14537635); op woensdag 30 januari  om 19.00 uur in inloopcentrum de Jessehof, Burgwal 50 (Protestantse gemeente, info: 015 – 2136846); op donderdag 21 februari om 18.30 uur in Taste, R. Holstlaan 751 (Redeemer International Church info: rhode@redeemerdelft.nl); op woensdag 13 maart om 19.00 uur, Studenten Alpha, Confide, Oude Delft 9 (info: www.facebook.nl/studentalphadelft, mail: praeses@csrdelft.nl).

lees meer
René Strengholt , 22 - 01 - 2018

Alpha-cursussen starten weer

In de komende weken gaan in Delft vanuit verschillende kerken weer de Alpha-cursus van start, de bekende kennismakingscursus met het christelijk geloof. In een ongedwongen sfeer worden kernthema’s van het geloof behandeld, zoals ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kan je bidden?’. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond.

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar.  De bijeenkomst start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een  inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt ruimte om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. De cursus is gratis. Soms wordt er voor de maaltijden een bijdrage gevraagd. Een overzicht van de cursussen in Delft e.o., ook die voor studenten, is te vinden op www.alphacursus.nl.

Vanuit de Protestantse gemeente wordt er op twee plekken een Alpha-cursus aangeboden. Op maandagavond 29 januari om 19.00 uur in de Jessehof, Burgwal 50, georganiseerd door wijkgemeente Binnenstad-Vrijenban (info en opgave bij Jantine Kouwenhoven, 015 – 2136846, jantinekouwenhoven@versatel.nl). Op vrijdagavond 2 februari in Taste, R. Holstlaan 751, georganiseerd door de wijkgemeenten Mattheüs en Maranatha (info en opgave bij Hans Rodenburg, 015 – 2576073, jjrodenburg@gmail.com). 

lees meer
René Strengholt , 06 - 09 - 2017

Op avontuur op de Alpha-cursus

Vanaf komende week bieden verschillende Delftse kerken de Alpha-cursus aan, de bekende kennismakingscursus met het christelijk geloof. In tien wekelijkse bijeenkomsten worden in een ongedwongen sfeer kernpunten van het geloof behandeld zoals ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’, ‘Wat is bidden’, ‘Geneest God vandaag nog’? Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond.

Kan een cursus een avontuur zijn? Avonturier Bear Grylls noemt de Alpha-cursus zijn grootste avontuur ooit. Bear Grylls is bekend geworden als het gezicht van avontuur en survival, o.a. door zijn t.v.-programma Man vs. Wild. Hij is een van de 24 miljoen mensen wereldwijd die heeft deelgenomen aan de Alpha-cursus. Hij vertelt over zijn ervaring: “Ik ben naar het dak van de wereld geklommen… Maar een eenvoudig geloof vinden? Dat is mijn grootste avontuur tot nu toe geweest. Alpha biedt je kans om een aantal grote vragen te stellen en voor mij was dat heel belangrijk”.

De bijeenkomsten van de Alpha-cursus starten altijd met een maaltijd. Na het eten luister je naar een  inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt daarom ook ruimte om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. De cursus is gratis. Soms wordt er voor de maaltijden een bijdrage gevraagd. Voor meer info: www.alpha-cursus.nl.

Er zijn in Delft en omgeving introductieavonden (incl. maaltijd) op de volgende avonden: op maandag 11 september  in de Immanuëlkerk, Schoemakerstraat 1 (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, info:  015-2627216); op dezelfde avond start er in de Immanuëlkerk ook een Engelstalige Alpha-cursus (info: eacdelft@hotmail.com ); op dinsdag 12 september in Pijnacker in De Acker, Park Berkenoord 2 (Protestantse gemeente, info: 06-53583113); op donderdag 14 september in Nootdorp in het Parochiehuis, Veenweg (Rooms-katholieke parochie, info: 06-45647007); op vrijdag 15 september in Taste, R. Holstlaan 751 (Protestantse gemeente, info: 015 – 2576073); ook start er op woensdagavond 5 oktober een cursus voor studenten in Confide, Oude Delft 9 (info:  www.studentalphadelft.nl).

lees meer