foto cmc

Algemeen nieuws

Rene Strengholt 19 - 01 - 2013

Alpha-teamlid: “Het is inspirerend om met mensen het geloofsgesprek aan te gaan”

Jantine Kouwenhoven, lid van wijkgemeente Binnenstad-Vrijenban, hoopt binnenkort voor de zesde keer leiding te geven aan de Alpha-cursus. De Alpha-cursus is de bekende introductiecursus in het christelijk geloof die in Nederland in 20 jaar door zo’n 200.000 mensen is gevolgd. Vanaf 2007 draait Jantine mee in de leiding van de cursus die haar wijkgemeente aanbiedt. Wat motiveert haar om zoveel keer de cursus te geven? “Het is enorm inspirerend om met mensen van allerlei achtergronden het geloofsgesprek aan te gaan”, zegt Jantine. “Als teamleden wordt je dan ook zelf uitgedaagd om na te gaan wat het geloof voor jou persoonlijk betekent en hoe je dat zelf uitleeft in je dagelijks leven en in de omgang met mensen. Bij de Alpha-cursus heb ik ervaren dat het de Geest is die ons leidt. Wij mogen het kanaal van zijn werk zijn.” Het mooiste dat Jantine bij de afgelopen cursussen heeft meegemaakt is de enorme geloofsgroei die ze in korte tijd zag bij twee deelnemers. “Het is echt bijzonder om dat van nabij te mogen meemaken. Beide deelnemers getuigen nu met hun hele hart van hun geloof, ieder in zijn eigen omgeving.”

Jantine raadt het gemeenteleden aan om hun bekenden uit te nodigen voor de cursus of zelf ook mee te doen. “Het kan levensveranderend zijn en dat bidden we onze deelnemers ook van harte toe”. Ze merkt dat mensen zich soms laten afschrikken door het woord ‘cursus’, alsof het er schools aan toe gaat. Natuurlijk wordt er elke avond een inleiding gehouden over een onderdeel van het geloof, maar er is daarbij een open gedachtewisseling over het geloof waarbij elke vraag gesteld mag worden. “Bij de Alpha kan je aandacht, betrokkenheid en een luisterend oor verwachten. En het is ook

gewoon gezellig, zeker bij de maaltijd waar elke avond mee begint. In de loop van de cursus krijg je echt wat met elkaar en groeit de openheid”.