foto cmc

De Tamboerijn

De Tamboerijn

Berichten

René Strengholt , 22 - 06 - 2017

Kinderclub De Tamboerijn zoekt versterking

Vind je het leuk om met kinderen te werken…denk dan eens er over na om je in te zetten voor kinderclub De Tamboerijn. Het team van de club heeft dringend versterking nodig! Door o.a. verhuizing van medewerkers is het te klein geworden om na de zomervakantie de club goed te kunnen voortzetten. Stoppen zou zonde zijn omdat de club in buurthuis Voorhof 2 (Herman Gorterhof) na zo’n twintig jaar een bekende plek in de buurt is geworden. Elke woensdagmiddag van 14.00 – 15.30 u komen  er tussen de tien en twintig buurtkinderen van 4 t/m 10 jaar op de club. De Tamboerijn is een missionaire kinderclub (vanuit de Protestantse Gemeente) waar vrijwel alleen buitenkerkelijke kinderen  komen, waaronder veel van Turkse afkomst. Het is echt een stukje zendingswerk, waar we contact en vertrouwen opbouwen bij de kinderen en hun ouders. We vertellen Bijbelverhalen, zingen, doen spelletjes, en knutselen en hebben een paar keer per jaar een bijzondere middag, bijvoorbeeld een spelletjesmiddag, een Sinterklaasmiddag, een theemiddag met de ouders erbij, en doen uitstapjes naar de bowling, de speeltuin en de kinderboerderij. Voor wie graag met kinderen van allerlei achtergrond omgaat en hen wat wil meegeven van de liefde van God, is de Tamboerijn een mooie plek.

Voor na de zomer zoeken we dringend drie nieuwe teamleden die 1x in de drie of vier weken (vaker mag natuurlijk ook) op woensdagmiddag de clubleiding willen versterken. Als team verdelen we de taken onderling:  een heeft de leiding over het eerste gedeelte van de club waarbij we een spelletje doen, een lied zingen en de kinderen naar een verhaal uit de bijbel luisteren. Een ander zorgt dat de kinderen daarna kunnen knutselen. Een derde en liefst ook vierde medewerker verleent vooral hand- en spandiensten: klaarzetten, kinderen ontvangen, helpen met knutselen, gesprekjes hebben met de kinderen, opruimen. Dus ook wie liever geen verhaal vertelt of knutselwerk uitdenkt is van harte welkom als teamlid. Een deel van het team heeft al veel ervaring met de club, dus instromen gaat makkelijk. 

Interesse of vragen? Stuur dan een berichtje naar René Strengholt, rene.strengholt@gmail.com

lees meer
Redactie , 16 - 04 - 2012

Theemiddag bij de Tamboerijn

Een woensdag in maart in buurthuis Voorhof. Op tafel liggen cakejes, eierkoeken en soepstengels. Enthousiast worden ze versierd door de kinderen van kinderclub De Tamboerijn. Een paar andere kinderen zijn pannekoekjes aan het bakken. Straks zijn moeders, vaders, grootouders, broertjes en zusjes welkom om van al dat lekkers te smikkelen onder het genot van een kopje thee. Even later zit het zaaltje in buurthuis Voorhof helemaal vol met o.a. Turkse en Antilliaanse moeders en andere familieleden. Het is een gezellige en smakelijke boel. Sommige moeders hebben nog wat te eten meegebracht. Er is genoeg voor iedereen.

Het is de derde jaar dat er op de kinderclub een high tea wordt gehouden waarvoor de kinderen de ouders mochten uitnodigen. Waar we op andere clubmiddagen maar een paar van de ouders zien, waren ze nu in groten getale gekomen. Kinderclub De Tamboerijn is een missionaire kinderclub in de wijk Voorhof waar elke woensdagmiddag tussen de 10 en 20 buurtkinderen komen om te knutselen, naar een bijbelverhaal te luisteren, spelletjes te doen, te zingen, of mee te gaan met een van de jaarlijkse uitjes naar de bowlingbaan, de speeltuin of de kinderboerderij. De club wordt geleid door een enthousiast team van met name leden van wijkgemeente Mattheus. Na meer dan tien jaar is De Tamboerijn een vertrouwde buurtactiviteit geworden in buurthuis Voorhof, dat helaas volgens planning in 2013 zijn deuren moet sluiten. Tientallen kinderen hebben de club bezocht. Veel van de kinderen die komen zijn van allochtone huize, waaronder veel Turkse. Het is mooi om de kinderen te laten merken dat ze welkom zijn en met hen een band op te bouwen en hen een goede tijd te geven waarin we hen de Bijbelverhalen vertellen en laten zien wat het geloof voor ons betekent. Voor clubtijden en adres, kijk op de pagina van De Tamboerijn.

René Strengholt lees meer