foto cmc

Kindermiddagen

Kindermiddagen

Berichten

René Strengholt , 28 - 02 - 2017

Musical in 1 dag op 1 april: speel mee!

Op zaterdag 1 april strijkt de theatergroep De Vliegende Speeldoos neer in de Hofkerk in Delft om met kinderen in de basisschoolleeftijd in 1 dag een musical in te studeren en uit te voeren. Zes professionals op het gebied van acteren, zang, dans, doceren en techniek, stomen in één dag tussen de 50 en de 120 kinderen van 4 t/m 12 jaar klaar voor een complete musical. Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente werkt het gezelschap de hele dag met kinderen aan de productie, om ’s avonds om 19.00 uur voor ouders, familie en belangstellenden de musical ten tonele te brengen.

Kinderen in de knel

De Protestantse Gemeente organiseert de musical in samenwerking met Kerk in Actie. Kerk in Actie betaalt de kosten van de musical en als tegenprestatie zamelen we in onze wijkgemeenten met de kinderen geld in voor het project ‘Kinderen in de knel’, een project om kinderarbeid terug te dringen en kinderen de mogelijkheid te geven onderwijs te volgen. De deelname aan en de toegang voor de musical is gratis, maar er zal een collecte plaatsvinden voor ‘Kinderen in de knel’. Een kaartje reserveren voor de avond kan ook via Kerk in Actie op de site zingenindekerk.nl.

Esther

De Vliegende Speeldoos speelt met de kinderen altijd een verhaal uit de Bijbel. Op 1 april gaat het om het verhaal van Esther.. De Vliegende Speeldoos heeft meer dan 22 jaar ervaring op het gebied van musicals en het acteren met kinderen. Het doel van de Vliegende Speeldoos is om kinderen voor een dag te laten schitteren als echte musicalsterren en ze op speelse wijze iets mee te geven uit Gods verhaal: de Bijbel. Altijd is een bijbelverhaal de basis voor de musical. De kinderen beleven het verhaal op een onvergetelijke manier mee. Op 1 april gaat het om het verhaal van Esther. Een musical over moedig zijn en moedig leven met God  Het gezelschap heeft ook nog andere musicals op haar naam staan als Daniël, David en Goliath en Mozes. Meer informatie over De Vliegende Speeldoos vindt u op www.devliegendespeeldoos.nl.

Meedoen?

Lijkt het je leuk mee te spelen in de musical Esther? Geef je dan snel op, want vol is vol. En vraag je vrienden om ook mee te doen! Je kan je tot en met maandag 27 maart opgeven op vliegendespeeldoosdelft@gmail.com. Geef daarbij behalve je naam ook door in welke groep van de basisschool je zit en wat je telefoonnummer en e-mailadres is.

lees meer