foto cmc

Algemeen nieuws

Bob Suijker 19 - 11 - 2012

Lichtjesavond 2012: Hartverwarmend!

Kortere dagen en nachtvorst. De winter is in aantocht en van alles wordt meer sfeer bijgebracht om over de feestelijkheid in de laatste maand van het jaar geen twijfel te laten bestaan. ‘Hartverwarmend, nietwaar?’

Hartverwarmend

Hier zal de gemiddelde Delftenaar vast instemmend op reageren. ‘Sinterklaas, Ja leuk! Wel druk allemaal, maar ook de kerstdagen, heerlijk eten en zo gezellig met familie!’ Hartverwarmend, maar is het niet meer dan gezelligheid? Vanuit verschillende kerken hopen we ook dit jaar weer met mensen in gesprek raken over de ware betekenis van kerst.

Op dinsdag 11 december vindt namelijk voor de vijftiende maal Lichtjesavond plaats in Delft. Deze kerstmarkt trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook dit jaar openen we met elkaar de Oude en Nieuwe Kerk voor het grote publiek! ‘Hartverwarmend’. Aan de hand van dit thema hopen we met mensen in gesprek raken. Een term die de brug kan slaan naar het gesprek over de hartverwarmende boodschap van kerst. Tegelijkertijd is het ook een brug naar het gesprek over wat ons aan het hart gaat, als het gaat om zorgen die er zijn. Maar ook: wie wij een warm hart toedragen, dichtbij of ver weg. Dit laatste vind zijn uitwerking in het programma in de Oude Kerk door aandacht voor de hulporganisatie World Vision.

Programma

Naast dat we met mensen in gesprek hopen te raken is er in de kerken ook nog van alles te beleven! Hoewel aan het definitieve programma nog wordt gesleuteld, is in beide kerken weer een programma met muziek. Zo zullen in de sfeervol verlichte Oude Kerk opnieuw kinderkoor Kristal, het R&G Unity Choir optredens verzorgen, die afgelopen jaar mooie optredens verzorgden! Ook zullen ‘Zang- en Oratoriumvereniging Cantarella’ uit Delft en ‘Jongerenkoor Corbulo’ uit Wateringen hun repertoire ten gehore brengen. In de Nieuwe Kerk is er orgelspel, samenzang en muzikaal optreden van ‘Zangkoor Voice of Praise’ uit Pijnacker. Naast muziek om naar te luisteren en om mee te zingen, is er ook wat te zien. In beide kerken is kunst te bewonderen. Verschillende christelijke kunstenaars zullen hun werk exposeren. Aan  één kunstwerk zal zelfs ter plekke de hand worden gelegd. Ook is er speciale hoek voor de kinderen, en is er koffie verkrijgbaar, om naast het hart ook het lichaam te verwarmen.

 

De voorbereidingen zijn in volle gang om een avond met een verrijkend programma neer te kunnen zetten. De verschillende koren zijn hard aan het repeteren en de commissie LONK is druk bezig met het werven van vrijwilligers. Vrijwilligers om bij te dragen aan de programma´s in de Oude en de Nieuwe kerk. Aan u de vraag:

Helpt u mee?

Het programma en de avond wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en we doen graag een beroep op uw bijdrage die avond. Kunt u er deze avond bij zijn om uw bijdrage aan dit werk te leveren? Meldt u zich dan snel aan via het e-mailadres: lonkdelft@gmail.com. U kunt helpen. Gewoon door er te zijn en in gesprek te gaan met mensen de kerk bezoeken. Maar er zijn ook veel handen nodig om de avond praktisch mogelijk te maken. Vooraf: bij het ophangen van de posters, het opbouwen en versieren van de kerken (maandagavond, dinsdag overdag). Op de avond zelf: bij de boekentafel, met koffie schenken, met het enquêteren van bezoekers, met het uitdelen van materiaal, als gastheer/-vrouw, bij de knutselhoek, in de gebedshoek, bij het reguleren van de bezoekersstroom bij de ingang, bij het schoonmaken van de wc’s in de Oude Kerk, of bij het opruimen. Elk uurtje dat u kunt helpen is welkom! Wij stellen het op prijs als u zich voor 1 december aanmeldt via het e-mailadres: lonkdelft@gmail.com.

Informatie

Meer informatie over onder meer het thema, het programma en de voorbereidingen leest u onder meer in het volgende nummer van het PKD. Ook kunt u voor informatie terecht op onze website: www.lonkdelft.nl. Hebt u een vaag: deze kunt u stellen via het e-mailadres info@lonkdelft.nl of door contact op te nemen met onze evangelist René Strengholt (015) 880 48 87.

 

Wij hopen tot op de lichtjesavond!

Commissie LONK

Bob Suijker