foto cmc

Algemeen nieuws

René Strengholt 10 - 12 - 2011

Lichtjesavond: Veel te beleven in de Oude en Nieuwe Kerk!

Nog enkele dagen. Aanstaande dinsdag 13 december is de Lichtjesavond! Buiten alles wat er die avond in de stad te doen is, zal ook in de Oude en Nieuwe Kerk het nodige te beleven zijn. Het belangrijkste is dat we iets hopen door te geven van de geboorte van onze Here Jezus Christus!

Programma Nieuwe Kerk

De avond zal om 18:30 van start gaan, dan worden de Oude en Nieuwe Kerk geopend. Het programma in de Nieuwe kerk is iets geweizigd ten opzichte van het overzicht dan in het voorgaande nummer van het PKD was gepresenteerd, maar is nu als volgt: In de Nieuwe Kerk zal Bas de Vroome starten met orgelspel. Ondertussen kunnen de bezoekers De kerk van binnen bekijken en daarbij een rondleiding krijgen. Ook zullen er diverse stands en lectuurtafels aanwezig zijn. Om 19:25 zal de kerstsamenzang aanvangen, onder leiding van Bas de Vroome.

Daarop volgend zal het projectkoor Rijswijk om 20:50 optreden. Het koor kent een heel divers repetoir, opgebouwd in verschillende projecten. Op de lichtjesavond zal het koor enkele kerstliederen ten gehore brengen. Zang- en oratoriumvereniging Cantarella zal om 20:20 ook optreden. Dit Delfts gemengd koor, dat ongeveer hondend leden telt, is onder meer bekend van de grotere koorwerken zoals de Matthäus Passion. Om 20:45 zal wederom een kerstsamenzang zijn en daaropvolgend om 21:15 treed Cantarella opnieuw op. Al met al een interessant programma!

Programma Oude Kerk

Ook in de Oude Kerk zal het orgelspel als eerste klinken. De jeugdige Arnold Dekker zal hier archter de toetsen en pedalen klimmen om de muziek te laten klinken. Drie kwartier na de opening zullen de jonge keeltjes een prachtig optreden gaan geven: het kinderkoor Kristal treed op om 19:15. Het kinderkoor trad afgelopen jaar ook met plezier op, evenals het R&G Unity Choir. Dit opreden start om 20:00. Of de maat dan nog niet vol genoeg is, kunt o om 21:00 ook nog genieten van het Gospelkoor Expression! Meer informatie over de koren kunt u ook vinden via onze website www.lonkdelft.nl.

Naast de muzikale optredens zal ook een ander te doen zijn in de Oude Kerk. Zo is een expositie van het werk van Gré de Ronde. Ook bestaat de mogelijkheid om met de drie wijzen uit het oosten op de foto te gaan. Er zijn lectuur tafels en voor de kinderen is er ook een speciale hoek. Op de avond ook is er gelegenheid voor gebed. gedurende het programma zullen er bidders zijn, die met de mensen bidden die daarnaar behoefte hebben, of voor het werk op de avond zelf bidden.

Het thema 'Een Goed recept voor kerst' komt terug in recept kaartjes die uitgedeeld worden aan de bezoekers. Door middel van dit thema hopen we met mensen, eventueel onder het genot van een kopje koffie of thee, in gesprek te raken. Dit geldt ook voor de enquêtes die we overigens in beide kerken onder voorbijgangers hopen af te nemen. Bij deze enquête kan men kiezen voor het 'recept'dat zij bij kerst vinden horen.

De organisatie hoopt op een goede avond en is blij met alle aanmeldingen voor vrijwilligers die er tot op heden zijn. Weest allen hartelijk welkom in de beide kerken, geniet en maak desgewenst, of als u zich daartoe geroepen voelt eens een praatje met die of gene, wie weet heeft u een schitterend gesprek!

Informatie

Mocht u meer informatie over willen hebben, kunt u terecht op onze website: www.lonkdelft.nl. Heeft u een vraag: deze kunt u stellen via het e-mailadres info@lonkdelft.nl of door contact op te nemen met René Strengholt (015) 880 48 87.